Talli ja eläimet

Tervetuloa tallille!

Lähderannan tallilla pääset tutustumaan ponien & hevosten lisäksi myös koiriin, kissoihin, pupuihin, alpakoihin kuin aaseihinkin. Talli sijaitsee Tuusulassa, vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Tallitoiminta sai alkunsa 2012 yrittäjä Niina Waseniuksen haaveesta perustaa lämminhenkinen maalaistalli, jossa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin, ja jossa eläimillä on hyvä olla. Myös tai juurikin tästä syystä kaikki hevoset, alpakat ja aasit elävät pihatoissa. Niinalla on kokemusta omista hevosista yli 30 vuotta.

Tervetuloa tutustumaan talliin ja sen asukkaisiin!

 

> Talliyrittäjä Niina Wasenius ja friisiläistamma Gera

Henkilökunta

Karoliina Ekegren | Enni Pyykönen | Aino Saarinen | Rimma Seppälä | Mira Makris | Jonna Haavisto

Karoliina Ekegren

Olen Karoliina Ekegren, vuonna - 97 syntynyt täysin issikoihin hurahtanut "joka paikan höylä". Tallilla saatat nähdä minut hevosen selässä, ratsastustuntia pitämässä, eläimiä hoitamassa taikka tuntilaisia auttamassa. Älä siis epäröi kysymästä apua, autan mielelläni. Lähderannan tallilla pidän yksityis- ja alkeistunteja, maastoja, vammaisten ja erityisryhmien ratsastustunteja sekä kaikkea ponitouhupäivistä leireihin saakka. Aloitin säännöllisen ratsastuksen n. 7-vuotiaana jääräpäisillä shettiksillä, joista siirryinkin pian islanninhevosiin ja sillä tiellä olenkin pysynyt tähän asti ja pysyn jatkossakin. Askellajiratsastus onkin siis minun "heiniäni". Vaikka olenkin vannoutunut askellajiratsastaja, pidän tärkeänä sitä, että hevosilla harrastetaan monipuolisesti. Mielestäni on tärkeää pitää tunneillakin monipuolisia tehtäviä, jotta hevosen mieli pysyy virkeänä ja haluaa jatkossakin tehdä töitä kentällä. Tunneillani opetan pehmeitä apuja, hyviä hevosmiestaitoja sekä opetan myös tulkitsemaan hevosen elekieltä, jotta yhteistyö hevosen kanssa sujuisi paremmin. Itselläni on aikaisemmin ollut lempeä issikkaruuna sekä jääräpäinen shettistamma, mutta valitettavasti molemmat ovat jo menehtyneet. Sleipnirin ja Yvonnen jälkeen siirryin vuokraamaan muiden hevosia, mikä oli melko uutta silloin minulle. Pian löysinkin itselleni vuodeksi ylläpitoon Madonna-issikan, jonka kanssa käytiin muutamat askellajikisat pyörähtämässä hyvällä menestyksellä. Tällä hetkellä omistan puolet Niinan kanssa Samppa-varsasta sekä käyn askellajiratsastus-valmennuksissa. Ehkä joku päivä minut löytää taas baanalta kisaamasta.

Enni Pyykönen

Hei, olen Enni Pyykönen, 24-vuotias intohimoinen liikkuja ja etenkin hevostelija. Vedän Lähderannassa tallin ratsastusjousiammunnan treenirinkiä ja pidän lajin tunteja. Olen ratsastanut yli puolet elämästäni, ja vuodesta 2016 harrastanut tavoitteellisesti ratsastusjousiammuntaa. Historiani on vienyt minut mm. ratsastuskoululaisesta hetkettäiseksi tallityöntekijäksi, ja taannoisten vuokrahevosteni kautta löysin mm. maastakäsittelyn, working equitationin ja centered ridingin ilot. Ratsastusjousiammuntaa voi kutsua päälajikseni, vaikka nautin kaikesta, missä saan työskennellä ja puuhata syvässä yhteistyössä hevosen kanssa sekä haastaa itseäni. Näkemykseni niin ratsastukseen, ratsastusjousiammuntaan kuin kaikkeen tekemiseen hevosen kanssa ylipäätänsä lähteekin liikkeelle yhteistyöstä ja keskinäisestä luottamuksesta. Yhteistyö ja luottamus kumpuavat ihmisen ja hevosen välisestä suhteesta, joka etenkin ratsastusjousiammunnassa korostuu eri tavalla, kun ohjia ei voi pitää koko ajan kädessä. Kun tuo yhteistyö toimii, on luvassa unohtumaton vapauden tunne nelijalkaisen ystävän selässä! Omia taitojani lajissa olen kartuttanut niin Suomen kuin kansainvälisten huippujen opissa. Hyvin alkutaipaleella olevan kilpailu-urani tavoitteena ovatkin kansainväliset kilpailukentät. Olen kouluttanut lajiin hevosia, sekä toimin Etelä-Suomen Ratsujousiampujat ry:n hallituksessa. Näiden ohella käyn parhaillaan Suomen Ratsastusjousiampujain Liiton kouluttajapolkua lajiin. Päätoimisesti olen tällä hetkellä opiskelija; opiskelen viimeistä vuotta ammattikorkeakoulu Haaga-Heliassa. Ratsastusjousiammunnan (RJA) säännöllisiä vakiotunteja ei tällä hetkellä ole, vaan keskityn pitämään yksityis- ja pienryhmä tunteja kysynnän mukaan. Aika on siis täysin sovittavissa, painottuen opiskeluista, töistä, ja tallin vakiratsastustunneista johtuen viikonloppuihin. RJA-treenirinki on tarkoitettu jo lajin alkeet hallitseville. Mikäli sinua kiinnostaa kokeilla tätä erilaista, elämyksellistä lajia, jossa yhdistyvät tarkkuus, saumaton yhteistyö hevosen kanssa ja halutessasi vauhdin huuma, ole rohkeasti yhteydessä!

Aino Saarinen

Rimma Seppälä

Mira Makris

Jonna Haavisto