Henkilökunta

Henkilökunta

Niina Wasenius

Yrittäjä

Lähderannan talli syntyi vuonna 2012, kun yrittäjä Niina Wasenius toteutti haaveensa ja perusti lämminhenkisen maalaistallin Tuusulan Ruskelaan. Niinalla on kokemusta omista hevosista yli 30 vuotta.

Mira Makris

 Ratsastuksenohjaaja, Yhteisöpedagogi (AMK)

Miralla tuli vuonna 2020 täyteen 35-vuotta aktiivista ja säännöllistä hevosurheilua. Yhteisöpedagogiksi Mira valmistui 2004 jolloin aloitti näiden töiden ohella myös vakituisen ratsastuksenohjaajan työn pk-seudulla. Ratsastuksenohjaajaksi Mira opiskeli monimuotokoulutuksella Ypäjällä 2008-2010 yhteisöpedagogin töiden jäädessä taka-alalle oman tallin pidon ja ratsastuskoulun päätoimisena ratsastuksenohjaajana toimimisen tullessa tilalle. Ratsastuskouluoppilaiden lisäksi Miralla on valmennettavanaan yksityisratsukoita sekä ratsutettavia hevosia ja hän auttaa mielellään myös muissa hevosasioissa. Lähderannan tallilla Mira ohjaa ratsastuskoulun vakiotuntien lisäksi sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Opettaminen onkin se suurin intohimon kohde ja kaikki ovat oppilaina ovat aivan yhtä mieluisia alkeiskurssilaisista kisavalmennettaviin kunhan oppilalla on intoa oppia. Mira painottaa opetuksessaan hyvää, tasapainoista istuntaa, ratsukon molempien osapuolien biomekaniikan hahmotusta ja tuntemista sekä positiivista, turvallista oppimisympäristöä. Harrastuksen ensimmäisinä vuosina Miran ratsuina olivat pääosin suomenhevoset sekä trakehnerit joilla on edelleen erityinen paikka sydämessään. Tällä hetkellä Mira valmentautuu kouluratsastuksessa ratsastettavallaan sh-ruunalla ja kouluttaa omaa nuorta hevostaan. Hevoskasvatus on ollut Miran kiinnostuksen kohteena lapsesta asti. Viimeisin oma varsa syntyi vuonna 2018. Tulevaisuuden haaveina on oman hevosen kanssa edistymisen ohella jatkokouluttautua istuntapainotteiseen ohjaamiseen (Centered Riding-ohjaaja) ja päästä oppimaan Working Equitationia.

Enni Pyykönen

Hei, olen Enni Pyykönen, ja vedän Lähderannassa tallin ratsastusjousiammunnan ja trick ridingin treenirinkiä, sekä pidän lajien tutustumistunteja. Olen ratsastanut yli puolet elämästäni, ja vuodesta 2016 harrastanut tavoitteellisesti ratsastusjousiammuntaa. Vuonna 2019 mukaan tuli trick riding, eli ns. temppuratsastus. Näkemykseni niin ratsastukseen, ratsastusjousiammuntaan kuin ylipäänsä kaikkeen tekemiseen hevosen kanssa lähtee liikkeelle yhteistyöstä ja keskinäisestä luottamuksesta. Yhteistyö ja luottamus kumpuavat ihmisen ja hevosen välisestä suhteesta, joka korostuu ratsastusjousiammunnassa sekä trick ridingissä, kun ohjia ei voi pitää koko ajan kädessä. Kun tuo yhteistyö toimii, on luvassa unohtumaton vapauden tunne nelijalkaisen ystävän selässä! Omia taitojani lajeissa olen kartuttanut niin Suomen kuin kansainvälisten huippujen opissa. Vielä alkutaipaleella olevan kilpailu-urani tavoitteena ovatkin kansainväliset kilpailukentät.