Tunnit

Ratsastustunteja ja toimintaa kaikenikäisille

Tallilla on mahdollista opetella ratsastamista ihan alkeista alkaen ja tunteja on myös kokeneille ratsastajille. Opetuksessa painotetaan oikeaoppisia ja pehmeitä apuja ja tunneilla edetään itseään ja hevosia kuunnellen. Ryhmäkoko on max. 7 henkilöä/tunti. Ryhmätuntien lisäksi on mahdollista saada vielä yksilöllisempää opetusta yksityis- ja kaveritunneilla. Ratsastustuntien kesto on 60min. (joka sisältää mm. hevosen taluttamisen, satulaan nousun).

Ratsastustuntien lisäksi on erilaisia kursseja ja toimintaa niille, joille ratsastaminen ei ole pääasia. Koska hevosen oikeaoppiminen käsitteleminen ja hevosmiestaidot ovat meille tärkeitä, tallilla on mahdollisuus päästä niitä oppimaan mm. maastakäsittelytuntien kautta. Myös muiden eläinten kanssa on mahdollista päästä touhuamaan ja kokea esim. alpakkakävely.

Kaikki eläimemme sopivat myös eläinavusteiseen toimintaan. Meiltä voit tilata myös eläimiä tapahtumiin ja alpakoiden kanssa käymme vierailuilla myös vanhustentaloilla.

Tuntitarjonta ja varaukset

Tallilla on käytössä nettivarausjärjestelmä, jonne pääset alla olevan linkin kautta. Olethan rehellinen omista taidoistasi, kun varaat tuntiasi. Osallistumalla oman tasosi tunnille, saat siitä parhaiten irti ja harrastaminen on turvallisempaa.

HUOM! Muista ilmoittaa hyvissä ajoin (48 t) jos et pääse tunnille. Peruutukset numeroon 0400-347899
Peruuttamattomista tunneista veloitetaan normaali tuntimaksu! 10-kerran kortti on voimassa 10 vkoa ostopäivästä. Tunti voidaan perua tallin puolesta helteen, ukkosen, myrskyn tai liian kovan pakkaskelin (-18 C) sattuessa tai tilalla voidaan pitää esim. teoriatunti. Tunnin perumisesta ilmoitetaan facebookissa. Näet Facebook uutiset myös etusivulla.

Meillä käy maksuvälineenä käteinen, smartum, e-passi, Edenred tai lasku.

Tilinumero FI81 4260 0010 1728 87

Kun varaat irtotunnin tai olet tulossa esim. ensimmäistä kertaa niin ilmoitathan 0400-347 899 tai niina@lahderannantalli.fi kun olet tehnyt tuntivarauksen. Samalla tarvitsemme myös tiedon minkä kortin valitset sillä saat siitä laskun. Älä maksa siis mitään ennen kuin olet saanut laskun!

Ratsastuksen ohjaajat

Aino Saarinen | Laura Kotiranta | Karoliina Ekegren | Anna Kauppinen

Laura Kotiranta

Hei, olen Laura Kotiranta, keväällä 2016 Harjun Oppimiskeskuksesta valmistunut ratsastuksenohjaaja. Maaliskuusta lähtien pidän Lähderannassa ratsastustunnit torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin.

Historiani hevosten parissa ylettyy pitkälle lapsuuteen. Minulla on takanani useita vuosia ratsastuskouluoppilaana sekä innokkaana hoitohevosen hoitajana. Harjussa ollessani minulla oli ylläpidossa valloittava suomenhevosruuna, jonka kanssa opin enemmän kuin osasin odottaakaan. Henkilökohtainen tavoitteeni ratsastuksen saralla on vielä joku päivä kehittyä kouluratsastuksessa aina vaativalle tasolle asti. Myös ratsastuksenohjaajana tavoitteenani on kehittää osaamistani jatkuvasti.

Ratsastuksenohjaajana pidän erityisen tärkeänä ratsastajan oikeanlaista perusistuntaa ja apujen käyttöä. Pyrin opetuksessani hiomaan hevosen ja ratsastajan yhteistyötä saumattomampaan suuntaan. Ratsastukseen kuuluu olennaisena osana hevosen hoito ennen ja jälkeen ratsastustunnin, minkä vuoksi mielestäni on tärkeä opetella myös hyviä hevosmiestaitoja. Ratsastusharrastuksen mielekkyyden takaamiseksi tunneillani tehdään vaihtelevia tehtäviä ryhmän tason mukaan.

Karoliina Ekegren

Olen Karoliina Ekegren, vuonna - 97 syntynyt täysin issikoihin hurahtanut "joka paikan höylä". Tallilla saatat nähdä minut hevosen selässä, ratsastustuntia pitämässä, eläimiä hoitamassa taikka tuntilaisia auttamassa. Älä siis epäröi kysymästä apua, autan mielelläni. Lähderannan tallilla pidän yksityis- ja alkeistunteja, maastoja, vammaisten ja erityisryhmien ratsastustunteja sekä kaikkea ponitouhupäivistä leireihin saakka. Aloitin säännöllisen ratsastuksen n. 7-vuotiaana jääräpäisillä shettiksillä, joista siirryinkin pian islanninhevosiin ja sillä tiellä olenkin pysynyt tähän asti ja pysyn jatkossakin. Askellajiratsastus onkin siis minun "heiniäni". Vaikka olenkin vannoutunut askellajiratsastaja, pidän tärkeänä sitä, että hevosilla harrastetaan monipuolisesti. Mielestäni on tärkeää pitää tunneillakin monipuolisia tehtäviä, jotta hevosen mieli pysyy virkeänä ja haluaa jatkossakin tehdä töitä kentällä. Tunneillani opetan pehmeitä apuja, hyviä hevosmiestaitoja sekä opetan myös tulkitsemaan hevosen elekieltä, jotta yhteistyö hevosen kanssa sujuisi paremmin. Itselläni on aikaisemmin ollut lempeä issikkaruuna sekä jääräpäinen shettistamma, mutta valitettavasti molemmat ovat jo menehtyneet. Sleipnirin ja Yvonnen jälkeen siirryin vuokraamaan muiden hevosia, mikä oli melko uutta silloin minulle. Pian löysinkin itselleni vuodeksi ylläpitoon Madonna-issikan, jonka kanssa käytiin muutamat askellajikisat pyörähtämässä hyvällä menestyksellä. Tällä hetkellä omistan puolet Niinan kanssa Samppa-varsasta sekä käyn askellajiratsastus-valmennuksissa. Ehkä joku päivä minut löytää taas baanalta kisaamasta.

Anna Kauppinen

Olen Anna Kauppinen – reilu kolmikymppinen ”heppahullu”

Ratsastuksen aloitin lapsena, ehkä noin 10-vuotiaana – ihan tarkalleen en edes muista. Kaikki kesät ja koulujen loma-ajat vietin ratsastusleireillä. Pahimpien teinivuosieni ajaksi kauramopot vaihtuivat kuitenkin bensalla kulkeviin, mutta heti aikuisiän kynnyksellä palasin takaisin hevosten pariin – ja se tuntui enemmän kuin oikealta ratkaisulta. Kävin erilaisilla tunneilla ja kursseilla sekä aloin myös vuokraamaan hevosia, joita onkin reilun kymmenen vuoden aikana kertynyt useampi. Ja vähän kuin sattumalta, päädyin islanninhevosten pariin, jotka ovatkin nyt vieneet sydämeni ihan kokonaan. Tällä hetkellä meillä on – mikäpä muukaan kuin issikka ylläpidossa.

Opetuksessani panostan pehmeiden apujen käyttöä, hevosen lukemista ja istuntaa. Ajattelen hevosen kokonaisuutena, tuntevana eläimenä enkä vain ratsuna, jonka selkään hypätään. Hyvien hevosmiestaitojen opettelu kuuluukin mielestäni ratsastusharrastukseen siinä kuin esim. keventämisen tai laukannoston opettelukin. Lisäksi se tekee harrastamisesta turvallisempaa.

Olen opiskellut sosiaalipedagogista hevostoimintaa, jota opetustyössäni hyödynnän. Vuosien aikana olen ohjannut myös paljon erilaisia lapsi- ja nuorisoryhmiä, sillä yhdeltä koulutukseltani olen nuorisotyöntekijä ja siitä koulutuksesta ja työkokemuksesta on paljon hyötyä myös talli ympäristössä. Myös erilaiset kurssit ja koulutukset ovat tarjonneet minulle paljon sellaista osaamista, joista on minulle opetustyössä apua. Päätyöni teen lasten ja nuorten elämäntaitojen kehittämisen parissa.

Opettaminen kiehtoo minua monella tapaa – ehkä juuri siksi, että me jokainen opimme omalla tavallamme, ja se tekee opettamisesta hyvin monisäikeistä ja mielenkiintoista. Ajattelen myös, että meillä jokaisella – niin lapsilla kuin aikuisillakin – on vahvuuksia, jotka vaan pitää tunnistaa. Vahvimmillani olen alkeistasontunteja ja yksityistunteja pitäessäni, jolloin voin 100% keskittyä oppilaan ominaiseen tapaan oppia, ja taas alkeistason tunneilla pääsen heti opettamaan oikeaoppista hevosen käsittelyä ja pehmeitä apuja. Tällä hetkellä en pidä säännöllisiä ryhmäviikkotunteja ollenkaan, vaan keskityn yksityis- ja kaverituntien pitämiseen. Myös erilaisten kurssien, leirien ja teematuntien pitäminen on lähellä sydäntäni. Opetan myös jonkin verran yksityisasiakkaita.

Minulle tärkeimpiä ja antoisimpia hetkiä opetustyössä on, kun oppilas itse oivaltaa ja ratsukko löytää yhteisen sävelen ja toimii hyvin yhteen – ahaa elämykset ja tunneyhteys hevoseen on mielestäni hevosharrastuksessa parasta.